Kako najbolje kombinirati makeup s ekstenzijama trepavica

Napokon ste uložili u dugo priželjkivane ekstenzije trepavica i oduševljeni ste rezultatima, ali imate i neka pitanja vezana uz njihovo održavanje. Na internetu se mogu naći brojni savjeti koji vam pomažu očuvati svoje nove trepavice, ali vas zanima i kako biste se trebali šminkati sad kad ih nosite. Evo odgovora na sva vaša pitanja!

Pažljivo birajte dekorativnu kozmetiku

Sad kad nosite ekstenzije trepavica, trebali biste malo bolje proučiti sadržaj vaše makeup torbice. Želite li ih održavati kako treba, nađite svu dekorativnu kozmetiku za oči koja je bazirana na ulju. To mogu biti kako maskare, tako i olovke i tuševi za oči. Ne morate ih baciti, ali bi bilo najbolje uložiti u proizvode koji ne sadrže ulja. Vaše nove trepavice bit će vam zahvalne!

Pazite da ne pretjerate

Ekstenzijama je primarna svrha učiniti vaše trepavice gušćima i na taj način istaknuti vaše oči. To znači da vam sad treba manje šminke da biste izgledali onoliko dobro koliko ste izgledali prije nego što ste ih ugradili. Također je istina i to da nastavite li se šminkati jednako kao prije, oči bi vam mogle izgledati prenapadno. Zbog toga vam savjetujemo da se ograničite na nekoliko komada dekorativne kozmetike.

Najbolje ćete izgledati s malo sjenila i tušem za oči

Ali kako odabrati kozmetiku koju ćete koristiti nakon ugradnje ekstenzija? Nije uopće važno kakav makeup inače preferirate. Nosite li lažne trepavice, bilo bi najbolje da maskaru uopće ne koristite, a što se ostale šminke tiče, ograničite se na sjenila i tuševe za oči koji nisu bazirani na ulju. Sjenila u nude nijansama i tanak potez tuša, bilo crnog ili smeđeg, učinit će da vam oči izgledaju prekrasno!

Za posebne prigode naglasite usne

Osjećate li da to nije dovoljno, pogotovo kad je riječ o svečanim prigodama, radije posvetite pažnju usnama. Dobro odabrana nijansa ruža bit će i više nego dovoljna da postignete onu dozu glamura koju priželjkujete, pogotovo uz ekstenzije trepavica!